На български | In English

Антика Фест 2019, Сан Франциско, 10–13-ти май

Заповядайте на АНТИКА България ФЕСТ,

Нашият ежегоден четиридневен празник на българскaта култура и славянска писменост

Ден 1 (петък) | Ден 2 (събота) | Ден 3 (неделя) | Ден 4 (пон.)

Вашите дарения за фестивала се оценяват високо!
СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ към нашите щедри спонсори!

Скъпи приятели!
БЪЛГАРСКИЯТ АНТИКА ФЕСТ 2019 идва за 19ти път! 

Всичко за 4те дни на фестивала можете да видите на този сайт. ЗАПОВЯДАЙТЕ!  Предлагам  на Вашето внимание  последни кратки препоръки и за важни според мен детайли,  които може би са убягнали от вашето внимание заради големия обем изпратена информация:

  • Не пропускайте шанса да се запознаете, да послушате и поиграете с музиката и песните на местните български артисти и музиканти
  • За ОТКРИВАНЕТО в петък (10-ти) – очертава се красиво и вълнуващо събитие, вижте повече информация по-долу, заповядайте!
  • В събота (11-ти) – ЗА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА, които винаги са били много важни в нашите събития: Не пропускайте в събота от 15.00 до 16.00, ще има РАБОТИЛНИЦАТА-ТВОРИЛНИЦА за малки и големи. Деца от всички възрасти са добре дошли.
  • Вратите отварят в 14.30, предвидете време за петъчния трафик.
  • В 16 часа горещо препоръчвам на всички Antika Bulgaria’s Got Talent show – УЧАСТВАЙТЕ!  За четвърта година това е нашата нова и вече много харесвана форма за среща и запознанство отблизо на  млади и не толкова млади  таланти (солови и групови песенни, танцови и други изпълнения) със специалните  гости и професионалисти на фестивала дошли от далечни краища. Можете да се запишете за участие до петък включително. Няма възрастови ограничения.
  • В неделя 12-ти: ГОЛЯМОТО БЪЛГАРСКО ХОРО “КАТО НА СВАТБА” с нашия ЗВЕЗДЕН СВАТБАРСКИ ОРКЕСТЪР,  орк.  “МЕРАКЛИИ”  и с веселите и шарени пеещи и танцуващи  пътешественици  с автобуса на Българския пътуващ “Фестивал на колела”. Времето и адреса ще бъдат определни до 1-ви април!

Благодаря на всички, които ни съдействат, помагат, посещават, харесват и се гордеят с нашите български културни и родолюбиви събития далече от Отечеството!

Използвам случая да изразя голяма ни благодарност и за подкрепата на нашите спомоществуватели:

Croatian American Cultural Center, Hristo Kolev!

 – Таня Костова, творчески директор, основател
510 666 7701
Културен Клуб/Читалище АНТИКА БЪЛГАРИЯ, Сан Франциско


 Ден 1-ви (петък, 10-ти май), 19.30 ч.
ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

Адрес: Българска църква “Св. Св. Кирил и Методий”, 1551 Shell Ave, Martinez, CA

Скъпи сънародници,
Ние, родолюбците от Българското читалище Антика България с любезното съдействието на Българската Църква Св. Св. Кирил и Методий и лично на отец Христо и в благотворно сътрудничество с Фолклорен Клуб Българе в Мартинес,  Ви каним най-сърдечно на ОТКРИВАНЕТО в Мартинес на  19-тия ежегоден четиридневен АНТИКА БЪЛГАРИЯ ФЕСТ – 2019,  дългогодишен стожер в празнуването на  българските 24-то майски културни тържества в Сан Франциско Bay Area.

ПРАЗНИКЪТ ЩЕ ЗАПОЧНЕ  С МОЛЕБЕН, който ще отслужат отец Христо, отец Тодор и Владимир Велинов, специално от L.A.. За първи път голямата, златна, фестивална икона на Св.Св. Кирил и Методий, изографисана през 2005 в Пловдив и осветена в Бачковския манастир, ще бъде церемониално въведена в „нейната“ църква (ще научите повече на място) по пътя и  към  Кирило-Методиевския фестивала на следния ден. Иконата носи специално послание към българите по света.

Ансамбли: Прекрасните момичета и момчета на ФОЛК КЛУБ БЪЛГАРЕ, Мартинес, със сърцатата си ръководитека Тодорка Александрова, освен че ще са домакини на вечерта, ще ни покажат част от програмата си и ще водят хората!

Храна: ще бъде определно до 1-ви апирл

Музика на живо: ще бъде определно до 1-ви април

С благодарност към съмишлениците и домакините на откриването на Фестивал 2019-та, Църквата “Св. Св. Кирил и Методий” Мартинес, Отец Христо и Фолклорен клуб БЪЛГАРЕ (с директор Тодорка Александрова)!


 Ден 2-и (събота, 11-ти май), 14.30 – 23.30 ч.
19-ти ежегоден празник на българскaта култура и славянска писменост и Св. Св. Кирил и Методий

Адрес: Хърватско-американски културен център, 60 Onondaga Ave, San Francisco, CA
Купете си билети: за възрастни | за деца
Събитие във Фейсбук

*Главното събитие* на нашия ежегоден 4и-дневен Антика Фестивал, случващ се за 19-ти път, ще ви представи богата палитра от културни и музикални изяви.  Вечерята ще бъде приготвена от нашия и единствен маестро Христо Колев, готвач на българската общност.

14.00 ч. – Вратите отварят
14.30 ч. – Работилница-творилница (за деца …и големи) и Кръжок по танци и пеене (за всички)
16.00 ч. –
* Антика България Има Талант (Antika Bulgaria’s Got Talent) шоу
Споделете с нас вашия талант, песен, стих, танц, каквото и да е, но в културно-артистична насока.  Без ограничение за възраст, националност и произход на вашето изпълнение;  и солови и групови представяния се приемат.  Нашите специални гости ще бъдат нашето “жури” и ще наградят всички участвали!  Запишете за участие на antika_bulgaria@yahoo.com или 510 666 7701.
* Представяне на танцов(и) състав(и)

18.00 ч. Вечеря приготвена от маестро Христо Колев

19.30 – 23:30 ч.  –  ГАЛА КОНЦЕРТ


 Ден 3-ти (неделя, 12-ти май)
4-ти “Фестивал на колела”
Голямото българско хоро

14.00 ч.  – Голямото българско хоро на Golden Park Stage (безплатно)
15.00 ч. – Фолклорно-танцувално пътешествие из Сан Франциско (билети)
19.30 ч. – Вечер-концерт “Магията на Родопа планина” в памет на Васил Бебелеков (билети)


 Ден 4-ти (понеделник 13-ти май), 11.00 – 15.00 ч.
ЗАКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

Закриването на фестивала традиционно включва връщането на Фестивална икона на Св.Св. Кирил и Методий (изографисана през 2005 в Пловдив и осветена в Бачковския манастир) в нейния Калифорнийски дом Манастирът “Свети кръст”.  Ще оставим свещички в параклиса на манастира, след което ще се насладим на обяд-potluck и ще си кажем до нови срещи догодина!   Молим за дарения за манастира.
Адрес: Holy Cross Monastery, 34700 Palomares, Castro Valley, CA

За фестивала

Фестивалът започва в далечната 2001-ва година със желанието на Таня Костова да има “нещичко” българско за 24-то-майските празници за сравнително младата вълна имигранти в Калифорния.  Сработвайки се със Джон Дейли, директор на Хръватско-американския културен център, Таня установява събитието като едно от събирателните точки за българи и приятелите на българската музика, песен и танц.  Редица от иконите на българската музика и танц, както и повечето местни Български групи и ансамбли са посетили Хърватския център и фестивалът Антика в последните 18 години!

 Благодарности към нашите СПОНСОРИ!

Искрени благодарности към нашите спонсори:  Хърватско-американския културен център, Христо Колев и … може би Вие? Ако харесвате или одобрявате това което създаваме, моля подкрепете ни тук: www.paypal.me/antikabulgaria!

– Таня Костова & Екип Антики
Култyрен Клуб/Читалище АНТИКА БЪЛГАРИЯ, Сан Франциско