Здравей Bay Area BULGARIA Здравей Калифорния !

Имам прекрасна новина за споделяне 🙂

Културен Клуб/Читалище АНТИКА БЪЛГАРИЯ, Сан Франциско с гордост представя своя 15 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ и ПРЕРАСТВАНЕТО на

Ежегодния 15ти КИРИЛО-МЕТОДИЕВСКИ ФЕСТИВАЛ в Сан Франциско

в Първи ГОЛЯМ (четири дневен)

24то-МАЙСКИ КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ на ДРУГОЗАПАДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ в КАЛИФОРНИЯ!

 

Кога и къде?

  • Петък, 22ри – в Данс студиото на Антика България, Ел Серито (карта)
  • Събота, 23ти – в Хърватския Културен център, Сан Франциско (карта)
  • Неделя, 24ти – ГОЛЯМО БЪЛГАРСКО ХОРО и Танцова екскурзия по най-известните места на Сан Франциско
  • Понеделник, 25ти май – на манастира в Кастро Вале (карта)

Предстои да бъде изпратена детайлна информация.

Събитието е знаменателно за Българската общност в района на Сан Франциско, съгласувано е с други български общности и групи в Калифорния и неслучайно се случва на 15 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ на АНТИКА БЪЛГАРИЯ, когато с радост ще отбележим и споделим с гости, приятели и участници още няколко юбилея, които услужливо се случват в една и съща година – а именно:

  • 15 години – БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ посветен на Св.Св. КИРИЛ и МЕТОДИЙ, Сан Францисцо.
  • 10 години – “БЪЛГАРСКИ МАЙ” – Майските празници на Българските култура и изкуства в Сан Франциско.
  • 5 години – Български Фолклорен Ансамбъл АНТИКА и Българско училище по изкуства, Български език и традиции МАРТЕНИЧКИ, Сан Франциско
  • 40 години в Служба на Българското фолклорно изкуство -Таня Костова.

Участват много МЕСТНИ и ГОСТУВАЩИ оркестри и музиканти, артисти и художници, приятели и любители от целия Западен бряг. Освен нашите местни танцови и пет или шест музикални групи ще участват още три танцови групи от Лос Анжелес, по една от Сан Диего и Торонто, Канада…гости от България!
ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ във фестивала могат да бъдат направени от групи и индивидуални изпълнители до края на април на тел 510 666 7701.Заповядайте!

В последните няколко години сме свидетели и участници в Голямото Ново възраждане на Българския дух в Родината и навсякъде по света! Една от първите искри на това възраждане случайно или не пламна тук, в Калифорния чрез дейността на Клуб АНТИКА БЪЛГАРИЯ през вече далечната 2001 година, когато се постави началото на ежегодния БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ Св. Св.КИРИЛ § МЕТОДИ. За няколко години той се оказа сърцето на МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ КУЛТУРА И ИЗКУСТВА в Сан Франциско. а по-късно, през 2009г. в цяла Калифорния а и по-далече лумна заразяващата енергия на първия изцяло български Фолклорен Музукално-танцов ансамбъл АНТИКА БЪЛГАРИЯ и Българското училище МАРТЕНИЧКИ. Калифорния е първия щат в САЩ, който обяви нашият светъл празник 24 май за официален празник на Калифорния, посветен на славянското културно наследство – каква по-голяма радост, гордост но и отговорност за нас!

Сега отново наближава големия празник ! Щастлива съм, че огънчето от преди 15 години е вече неспирен огън, че родолюбивият български дух е качеството, по което се разпознаваме без преди това да сме се познавали, че ставаме все повече и по-свободни и че ни предстои заедно с приятели от близо и далеч и от различни националности да осъществим една поредна ГОЛЯМА, НОВА, ОБЩА КУЛТУРНА “БУНА” – ПРЕРАСТВАНЕТО на нашия ежегоден Български Кирило-Методиевски Фестивал в Сан Франциско в ГОЛЕМИЯ 24то-МАЙСКИ КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ на ДРУГОЗАПАДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ в Калифорния.
Предварително Ви приветствувам с ДОБРЕ ДОШЛИ !
Очаквайте по-подробна информация и ПРОГРАМАТА !

Таня Костова, основател, творчески директор

Тел: 510 6667701 

Е-mail:antika_bulgaria@yahoo.com
АНТИКА БЪЛГАРИЯ Културен Клуб/Читалище, Сан Франциско